Wat koopt u later nog van uw pensioen? - Pensioenfonds MN

Wat koopt u later nog van uw pensioen?

Kent u dat liedje over Annemarie die eerst iets aan haar moeder moest vragen? Ze wilde in 1980 graag een ‘kaartje van vijf gulden voor de film van vanavond’. 40 jaar later betaal je voor een bioscoopkaartje gemiddeld zo’n € 12, dat is ongeveer 5 keer meer. Het is wel duidelijk: in 40 jaar zijn de prijzen gestegen. Maar wat betekent dit voor uw pensioen? Als u over 40 jaar met pensioen gaat, hoeveel kunt u dan eigenlijk nog kopen van uw pensioen? Oftewel: wat is de koopkracht van uw pensioen?

Sinds vorig jaar ziet u op www.mijnpensioenoverzicht.nl niet alleen hoeveel pensioen u nu heeft opgebouwd en u later gaat krijgen. U ziet ook wat uw pensioen nog waard is als u met pensioen gaat.
Ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl, log in met uw DigiD, vul in of u een partner heeft of alleenstaand bent, klik op ‘Bekijk mijn   pensioenoverzicht’ en open de tab ‘Vooruitblik’. 

U ziet drie verschillende pijlen: een pijl omhoog, een pijl naar links en een pijl naar rechts. Bij de pijlen staan bedragen. De bedragen zijn berekend op basis van zo’n 2.000 verschillende scenario’s. Deze scenario’s houden niet alleen rekening met stijgende prijzen, maar ook met de ontwikkeling van de economie: de rente en de beurskoersen.