Samenwonen

Gaat u samenwonen én heeft u uw relatie vastgelegd in een notariële samenlevingsovereenkomst? Dan is het een belangrijk om dat aan ons door te geven. Wees dus slim en stuur een kopie van de samenlevingsovereenkomst vandaag nog op!

Meld uw partner aan

Stuur een kopie van uw notariële samenlevingsovereenkomst naar pensioenfondsmn@mn.nl of per post naar: Pensioenfonds MN, Postbus 93132, 2509 AC in Den Haag.

Voorwaarden voor partnerpensioen

U kunt uw partner bij ons aanmelden als u:

- een notariële samenlevingsovereenkomst heeft afgesloten;

- nog niet met pensioen was toen u de samenlevingsovereenkomst afsloot;

- op hetzelfde adres staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).

Hoogte van het partnerpensioen

Hoeveel partnerpensioen uw partner ontvangt, hangt af van het moment waarop u overlijdt:

1. U overlijdt als u bij MN in dienst bent.

2. U overlijdt nadat u uit dienst bent gegaan.

3. U overlijdt als u met pensioen bent.

In situatie 1 ontvangt uw partner het partnerpensioen dat u heeft opgebouwd én het partnerpensioen dat u nog zou opbouwen als u tot uw pensionering bij MN zou werken. In situatie 2 ontvangt uw partner het partnerpensioen dat u heeft opgebouwd toen u bij MN in dienst was. En in situatie 3 ontvangt uw partner het partnerpensioen dat u tot uw pensionering heeft opgebouwd.

 

Extra partnerpensioen regelen

Als u overlijdt op het moment dat uw partner nog geen AOW ontvangt, dan is het partnerpensioen misschien niet genoeg. Hierdoor kan het zijn dat uw partner te weinig inkomen heeft om alle uitgaven te kunnen betalen. Bij Pensioenfonds MN kunt u voor extra partnerpensioen kiezen door een vrijwillige aanvullende verzekering af te sluiten. Dit heet ANW Pensioen.

TIP!

Benieuwd hoeveel pensioen uw partner krijgt? Kijk op uw UPO of op mijnpensioenoverzicht.nl.

Pensioen voor uw kinderen

Wanneer u overlijdt, dan hebben uw kinderen tot 18 jaar hebben recht op wezenpensioen. Studerende of schoolgaande kinderen hebben tot en met 27 jaar recht op wezenpensioen. Ook eventuele stief- of pleegkinderen hebben recht op wezenpensioen. Het wezenpensioen bouwt u niet apart op, maar is standaard 20% van het partnerpensioen. Als beide ouders zijn overleden, dan is het 40% van het partnerpensioen.