• slide
  slide
  slide
  slide
 • slide
  slide
  slide
  slide
 • slide
  slide
  slide
  slide

Welkom!

In het verleden heeft u bij MN gewerkt. Tijdens uw loopbaan bij MN heeft u ook pensioen opgebouwd. Op deze website vindt u informatie over dit pensioen.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over uw pensioen?

Zoek het antwoord

Actueel

Naar alle berichten

Interessant voor u

Toeslagverlening

Geld wordt elk jaar minder waard door inflatie. Uw pensioen bij Pensioenfonds, wordt daardoor minder waard. Pensioenfonds MN heeft de ambitie uw pensioen mee te laten groeien met de stijging van de prijzen. Sinds 2015 kijkt Pensioenfonds MN naar de prijsindex, in plaats van de loonindex. Pensioenfonds MN vindt het daarnaast belangrijk om de kans op een verlaging van uw pensioen zo klein mogelijk te houden.

lees meer

De invloed van een scheiding

Een scheiding heeft grote invloed op uw pensioen. Het partnerpensioen dat u tot aan het einde van uw relatie heeft opgebouwd, is voor uw ex-partner. Als u was getrouwd of een geregistreerd partnerschap had, wordt ook de helft van het ouderdomspensioen dat u tijdens de relatie heeft opgebouwd, verdeeld.

lees meer

Waardeoverdracht

Het pensioen dat u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds MN kunt u meenemen naar uw nieuwe werkgever. We noemen dit waardeoverdracht. U moet waardeoverdracht aanvragen bij uw nieuwe pensioenuitvoerder.

lees meer

De financiële situatie van het pensioenfonds

De financiële situatie van pensioenfondsen meten we met de dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen het vermogen van het pensioenfonds en de verplichtingen (alle pensioenen die we nu of in de toekomst moeten uitkeren). Bekijk de actuele dekkingsgraad van Pensioenfonds MN.

lees meer

Uitgelichte FAQ

Is waardeoverdracht verstandig?

Pensioenfonds MN mag u geen advies geven of waardeoverdracht wel of niet verstandig is. U kunt een aantal punten uit uw nieuwe en oude pensioenregeling vergelijken. Bekijk de punten die u kunt vergelijken! lees meer

Wat is uw vraag?