Linda Lutz

Naam: Linda Lutz
Functie: Senior Fiscaal Jurist MN

Bestuurslid: Bestuurslid namens de werknemers

“Mijn interesse in pensioenen is ontstaan vanuit een fiscaal juridische invalshoek, omdat ik pensioenen een boeiende wereld vind ben ik mij breder in de pensioenmaterie gaan verdiepen. Maar ook als deelnemer ben ik geïnteresseerd in de omvang van het pensioen en het functioneren van Pensioenfonds MN, ik ben sinds 2009 werkzaam bij MN.

 

In Nederland hebben wij een goed pensioenstelsel ingericht en is het thema pensioenen de afgelopen 10 jaar niet uit het nieuws geweest. Op het salaris na is en blijft de pensioenregeling de belangrijkste arbeidsvoorwaarde en voor gepensioneerden is het in vele gevallen de grootste inkomenscomponent gedurende hun pensioenperiode.

 

Blijvende aandacht voor pensioenbewustzijn is dan ook cruciaal. Zorgvuldige communicatie met deelnemers en gepensioneerden betekent op heldere en begrijpelijke wijze informatie verstrekken. Pensioen mag voor de deelnemers en gepensioneerden geen geheimzinnige blackbox zijn. Zij moeten de pensioenregeling kunnen snappen.

 

Pensioenfonds MN staat de komende jaren voor een aantal grote uitdagingen, ik denk aan de herziening van het pensioenstelsel, de financiële situatie en de toekomst van het fonds. Optimale koopkracht voor de deelnemers bereiken we door lage kosten voor het pensioenfonds en goede beleggingskeuzes, alert en scherp op risico’s. Met dat doel wil ik mij inzetten voor alle deelnemers en pensioengerechtigden van Pensioenfonds MN. ”